Search

Group 2 Copy Created with Sketch.
International/€
My account

Kallbadhuset

Varje morgon, oavsett väder, kan man se Eddie och hans gäng från \"Kallbadhusets Vänner\" vandra ut på bryggan till Varbergs historiska landmärke; Kallbadhuset.

En ritual som är välkänd bland oss bastuälskande svenskar - bastukulturen är många hundra år gammal och man kan hitta fler kall- och varmbadshus längs Sveriges kust.

De flesta känner förmodligen till alla fördelar med bastu och bad för blodcirkulationen, immunförsvar och hudens elasticitet, men modern vetenskap fortsätter att identifiera en mängd andra fördelar, som ökad produktion av värmechockproteiner (hjälper kroppen att hantera stress och återuppbyggnad) och en minskning av reaktiva syreföreningar (kan orsaka skador på dina celler), oxidativ stress (obalans mellan antioxidanter och fria radikaler) och inflammation, för att bara nämna några.

Men för Eddie och gänget är de motiverande faktorerna mer sociala än vetenskapliga. den nästan ritualdrivna kompisträffen skapar en grundläggande gemenskap, som, en januarimorgon när regnet kommer in från sidan och vattnet är knappa 6 grader, ger en annan typ av värme och några glada skratt.

Länge leve Kallbadhusets Vänner!

Naturlig och ekologisk hudvård, tillverkad på den svenska västkusten med en enkel filosofi: innovation driven av naturen, inte kemikalier.

Inspiration & nyheter
2022 © L:a Bruket. Alla rättigheter förbehållna